Lidt om

DSC_0022Bag bloggen Dorthes Væverier står Dorthe Nørgaard, uddannet journalist og bosat i Horsens, Danmark.

Jeg er vild med ord, og jeg er fuldstændig tosset med garn. Det første får jeg afløb for som journalist; jeg har gennem knap 30 år arbejdet som nyhedsredaktør.

Fra 1. februar 2024 er jeg ansat som redaktør af DK Nyt, en del af mediehuset DK Medier, der leverer nyheder og vigtig viden til beslutningstagere og influenter i den offentlige sektor.

Før det har jeg arbejdet på Jyllands-Posten – senest på Erhverv, printudgaven af Finans, JP’s digitale erhvervsmedie. I 2018-2023 var jeg en del af Sproggruppen JP, tre aktive sprogbrugere der hjalp kolleger med at holde sprogbrugen korrekt, spændstig og levende. Mit speciale er at overskue store mængder journalistisk stof og sammensætte det til en appetitlig og velredigeret pakke. Jeg er stærk i redigeringsfasen, resultatorienteret og får tingene gjort til tiden. 

Garninteressen udlever jeg i fritiden fra mit hjem i Horsens ved at væve og strikke, og jeg kombinerer det hele som entusiastisk væve- og håndarbejdsblogger. På Dorthes Væverier kan man også finde små historier om dagligliv og gåture med hunden.

GemGem

6 tanker om “Lidt om

  • Hej Hanne, ja det er spændende. Er dog lidt arbejdsramt, så det må blive indimellem, at jeg får tid til at lave håndarbejde. Lige nu venter jeg så også på at se, om nogen ligger inde med væveudstyr. God weekend! vh Dorthe

 1. Uld til strikning og vævning

  Kære Dorthe

  Sjovt og underholdende at læse på din hjemmeside. Jeg har en gammel vævestol stående bagest/bagerst i det gamle bryggers, så jeg leder efter hjælp til at samle den, og møske ideer til anvendelsen af den. Altså sådan i en overkommelig målestok.
  Jeg fik da lidt mere mod på det, da jeg læste din beretning om at samle din væv.

  Anledningen er, at vi lige har fået 300 nøgler nyt uld hjem fra spinderiet og skal til at sende den ny uld afsted for at lave en ny gang garn. Vi har en del på lageret fra de sidste par klipninger af vores får. Alt sammen tretrådet lækkert natur(farvet) uld i fårenes egne farver.- det er sorteret i fire nuancer – vel det, der kaldes jordfarver. Og det er lækkert og rimeligt blødt far vores økologiske får, iblandet 10 % merinould.

  Nu var det så, jeg tænkte, at jeg måskeskulle fp lavet noget vævegarn og selv prøve det af på den der væv, der ligner den, du ahr vist billeder af.

  Har du nogletips om væv, garrntype, osv

  Vh

  Jens Frederik
  http://www.torupgaard

  • Kære Jens Frederik

   Det lyder godt med væven, som du nok fint kan samle, især hvis du får en til at hjælpe dig, som måske har prøvet det før. Prøv at hør i dit nærområde, om der er vævegrupper. Eller led efter en samlevejledning på nettet. Noget helt andet er ekstraudstyr – har du det? For det kan godt blive ret omfattende at investere i snor, kamme, skytter, søller etc. Til gengæld har man så en endeløs og skøn fritidsinteresse, er min erfaring.
   Uld er jo fantastisk at arbejde i, det lidt jeg har prøvet det. Tænker at jeres eget uld kan spindes til tyndt garn også (kamgarn) – så det kan blive til tørklæder, møbelstof etc.
   Spørg endelig igen, når du kommer i gang med at samle væv. Jeg skal prøve at være lidt mere flittig med at komme på bloggen, har været ramt af sygdom og for meget arbejde:-) Men superdejligt at se, at nogen faktisk læser den!
   vh Dorthe

 2. Kære Dorthe! En fin blogg du har om vævning, jeg fandt den da jeg søgte på opskrift på vaffelvævning.
  Jeg kan ud af din blogg læse at du bor i Horsens området. Har du tilknytning til nogle af vævegrupperne i Horsens?
  Jeg er selv medlem af Horsens Vævekreds, vi er 17 vævere med lokale på Ane Stauningsvej 21. Du er velkommen til at besøge os, hvis du har lyst. Vi afholder også tit små vævekurser. Vi har en hjemmeside, hvor man kan følge med i hvad vi laver og hvilke kurser vi har planlagt. I denne corona tid væver vi hjemme, men vi glæder os alle til vi kan ses igen.

  • Kære Ulla. Tak for din hilsen og de pæne ord, det luner i en kold tid 🙂 Jeg er ikke medlem af en vævekreds, jeg har svært ved at få tiden til at slå til med fuldtidsarbejde og garninteresse. Men tak for indbydelsen til at komme på besøg eller på kursus. Foreløbig har jeg sammen med min mor meldt mig til et ugekursus i august, hvor hun skal brodere, og jeg skal væve. Det håber jeg inderligt bliver gennemført – at verden bliver bare lidt normal igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *