En lappeidé

Jeg mødte en dame i en garnbutik – hun stod med en opskrift på filtede grydelapper, og jeg fik straks mod på at bruge noget af det tykke uldgarn, jeg har liggende. Med perlestrik går det nemt og hurtigt, og en tur i vaskemaskinen på 60 grader får ulden til at filte i en grad, så varme slet ikke trænger igennem. Eneste hurdle er at få lapperne lavet i en tilpas størrelse – så de hverken er for små eller store, når de er færdige. Jeg prøvede mig frem med ca. 21-25 masker på pind 8. Alt uld, der ikke er superwashbehandlet, kan bruges. Tyndt garn skal dog lægges dobbelt. På de nederste kan man se, at jeg har lavet huller til ophæng: Efter to pinde lukkes den fjerdesidste og den tredjesidste maske af, og på næste pind slås to masker op igen samme sted. Når lappen skal tørre, skal man lige huske at strække den i facon og sætte en rund ting, fx skaftet af en grydeske, ind i hullet.

GemGem

Rødt tørklæde nr. 1

Det første af mine tre røde tørklæder er nu færdigt, komplet med frynser for enderne. Det skal bruges som gave, tænker jeg – men er dog ikke helt klar over, hvem jeg skal forære det til. Trend er mørkerød kamgarn, islæt er Scarlet fra Permin i changerende lyserøde nuancer – 58 pct. hør, 26 pct. viscose og 16 pct. bomuld.

 

GemGem

Alt godt fra resteparadiset

Somme tider føles mit garnlager som et rent paradis af rester. Se nu bare denne opskrift, som jeg faldt over i en bog, “Strik, let og lækkert” af Kristin Wiola Ødegård. Det er en bog med meget blandet gods, men denne opskrift ser sjov ud, fordi man slutter af med at strikke mønster rundt på bærestykket, og monteringen består blot af at hæfte ender samt lige sy sammen under ærmegabene. Som tænkt, så gjort – og nu er det jo snart jul … !

GemGem

Et kup i bomuld

Min ældste veninde, Helle, prajede mig om noget egyptisk bomuld, der var til salg latterligt billigt i en webshop. Jeg måtte bare eje noget af det. Det ankom og er i en smuk, skinnende kvalitet, nærmest metallisk at se på. Godt nok meget tyndt, men stærkt, og jeg tænker at det sagtens kan holde som trend. Planen er dog i første omgang at lægge det dobbelt som islæt i nogle viskestykker. Det må blive næste projekt. 

GemGem