Hjælp, vævningen bliver skæv!

Mit vinterprojekt med 12 viskestykker er rendt ind i problemer. Vævekanten bliver skæv, kan ses på billedet som den gule stribe, der ligesom hæver sig i højre side. Jeg baksede længe med, hvad jeg kunne gøre – prøvede at flytte det vævede i kammen en smule til den ene side, slog hårdere ind i den ene side end i den anden. Intet hjalp. Ikke før jeg kom i tanke om Paulli Andersens geniale “Vævebogen”. Hun havde selvfølgelig et svar: Det er slagbordet, der sidder løst. Jeg tjekkede møtrikkerne i det ophæng, slagbordet hænger på, og bingo! Den højre side var løs. Skrue-skrue – problem solved.

Men vi kan også herhjemme

Tilbage i Danmark blev det jo så vinter, netop som man troede, at foråret var på vej. Vores hunde kommer ikke med på skiferien, men nyder faktisk sne og kulde. Selv fandt jeg denne særlige morgen, at sneen på græsset i den lokale park lignede stranden ved Hvide Sande, når det blæser rigtig meget. 

Skiferiegaven

Før afrejsen til denne vinters skiferie i Norge kom min svigermor listende med en papirspose med hele otte – 8! – par hjemmestrikkede sokker. Et par til hvert af de familiemedlemmer, der var på vej af sted. Hun havde simpelthen strikket til os alle! Jeg plejer egentlig ikke at bruge uldsokker, men må sande, at de er virkelig dejlige at gå i. Øverst et foto fra solskinsdagen på skiferien. Resten af tiden var der sne eller bare overskyet – til gengæld var der masser af det dér hvide, som vi savner så meget herhjemme.

Skiferieplaner

En stor del af forberedelserne til den årlige skiferie handler for mig om mad; vi skulle nødig gå ned på proviant, så bilen bliver stoppet med hjemmebag og færdiglavede middagsretter. Men en helt anden sag er, hvilket strikketøj jeg skal fornøje mig med på rejsen og i sofaen oppe i den norske hytte. I år bliver det noget lækkert, blødt sort-blåt alpaka fra Sandnes Garn. Helt uforståeligt sat ned til halv pris, fordi farven udgår. Så meget desto bedre for mig, jeg kaster mig ud i opskriften. En sengetrøje, men mit håb er, at jeg kan bruge den i hverdagen til alt mit sorte tøj. Hvis den bliver færdig (det er pind 3). Og hvis den passer…