Klude med mening

“Karklude, vaskeklude, grydelapper og håndklæder”. Sådan hedder én af de Facebook-grupper, jeg er medlem af. Måske en klub for de få nørder, tænker du… men nej, vi er 8.026 medlemmer i skrivende stund. I går i middagsradioavisen blev jeg mindet om, hvorfor vi gør det – eller hørte i hvert fald en værdig årsag til at bruge sine hænder og sin tid (og lidt sine penge, men det feder i det mindste ikke…!) på at nørkle klude, som kan skaffes langt hurtigere og billigere i den nærmeste dagligvarebutik. Det er nemlig godt for planeten Jorden:-) En nys udgivet rapport fra World Economic Forum, som p.t. holder årsmøde i Davos i Schweiz, fortæller, at der hvert minut – døgnet rundt, året rundt – dumpes en lastbilfuld plastic i verdenshavene. En lastbilfuld! Og; sagde en ekspertkilde i samme radioavis (citeret efter hukommelsen): “Mange er begyndt selv at strikke karklude, for de pastelfarvede, vi køber, indeholder 20 pct. plastic.” Jeg ved ikke, om det tal holder stik. Men tankevækkende, hvis vi 8.026 kan være med til at skubbe den forrykte plasticstatistik i en nedadgående retning.
IMG_5065IMG_5067

Kreativitet rimer på rod

IMG_5060Væven er i gang med kludetæpper. To skal pryde vores soveværelse, og to bliver til at forære væk af. Mens jeg væver, kan jeg se rundt i min vævestue og konstatere, at det roder. Jeg bryder mig ikke meget om rod, men må erkende, at efter vævens indtog er det så som så med disciplinen med at få ryddet op. Væven i sig selv er jo ikke just køn, og det bliver ikke bedre af, at tyndt og tykt garn, kludebolde, diverse væveredskaber, papirer m.v. får lov at flyde. Jeg trøster mig med, at vævning er en kreativ proces, som åbenbart ikke er sådan at tøjle…
IMG_5059

IMG_5058

IMG_5056IMG_5057

Kludetæppemania

Min væv har stået stille i flere uger, det går jo slet, slet ikke. Et par timers intensiv indsats lige op til nytår, så havde jeg fået skåret en trend i ubleget fiskegarn. Ni meter til fire kludetæpper – nu har jeg haft klude liggende i et års tid, så det bliver godt at få ryddet op i. I dag stjal jeg mig så til at forkamme. Det går hurtigt, når der kun er tre tråde pr. cm. Så er det bare lige det med at shanghaje et familiemedlem til bomningen!

IMG_5052 IMG_5053 IMG_5054