Jeg har ryddet min opslagstavle for prøver fra tidligere ugekurser på Skals og samlet dem i en mappe.
Al efterbehandling af prøver, fabrikation af hjemmeopgaver, teoriopgaver og udarbejdelse af mapper er efterhånden på plads, og jeg er klar til næste modul af vævelaugets faguddannelse i skaftevævning. Mapperne fylder ret meget – ikke mindst med tanke på at jeg gerne skal deltage i flere moduler de kommende tre år. Jeg må vist have sat en ekstra hylde op i mit lille væverum.
Opslagstavlen er næsten tom …
… en enkelt, ekstra prøve i fint hør blev der plads til.
Nummer to hjemmeopgave til vævelaugets faguddannelse i skaftevævning var en kippervævning med en tofarvet trend i bomuld 16/2. Det er et garn, jeg ikke er helt gode venner med, fordi det er ret tyndt. Da jeg skulle væve gardinstof, knækkede det under bomningen. Men denne gang gik den del af projektet godt. Noget andet var, at jeg ikke er blevet fortrolig med den måde at forkamme på, som vores undervisere vil lære os. Jeg må vist prøve det nogle gange.
Vævelaugets faguddannelse i skaftevævning indebar også hjemmearbejde, og i min stresstilstand følte jeg, at jeg måtte i gang, allerede inden kurset var slut. Vips, fik jeg lavet en trend – blot for at blive korrekset af læreren om, at jeg havde set på forkert på opskriften. Jeg havde læst fordelingen af de to farver i trenden (vist som 1 hvid, 1 blå, 1 hvid, 1 blå, 1 hvid), som om det “bare” var skiftevis 1 blå og 1 hvid. Det var det ikke. Det er en rapport på 5 tråde, hvoraf 3 er hvide, og 2 er blå. Hjemme måtte jeg så pille de overskydende, blå tråde fra og lade dem hænge bag på væven. Det gav mig en del udfordringer undervejs.
De løsthængende tråde opførte sig sært i væven, især mod slutningen af arbejdet.
De fejlbehæftede prøver hænger nu på min opslagstavle …
… så kan jeg måske lære at læse opskriften ordentligt 🙂