I fuld gang med vaffelvævning

Det grønne garn bliver vævet i vaffelmønster, og der er trendtråd nok til to ting: Et tørklæde og et slag. Jeg har dog fået mine betænkeligheder med sidstnævnte, idet arbejdet efter min bedste overbevisning er for smalt – kun 35 cm. Men jeg har kopieret størrelsen på slaget efter en strikkeopskrift. Ærgerligt. Færdigt skal det dog nok blive 🙂 Kanterne er i lærredsvævning.

En klud sneg sig ind

Hov, jeg kom lige til at begynde på en karklud. Det er ellers et stykke tid siden. Der ligger 11 færdige karklude oHovkludg 3 køkkenhåndklæder på min “færdig-hylde”, så det er ikke ligefrem fordi jeg mangler. Men jeg har mængder af bomuldsgarn på lager, og den lidt vanskelige snoningstrøje, som jeg er i gang med, er ikke til sene og trætte aftener. Den kræver lidt koncentration. Så er det godt at have noget nemt ved siden af, så hænderne har noget at lave.

En ny udfordring

Erstatning1

Når jeg nu gik lidt død i den lilla strikbluse med hulmønster, måtte der tænkes. For skiferien lurer, og så skal jeg have et gedigent strikketøj med – da man jo desværre ikke kan slæbe væven med til det fantastiske norske snelandskab… Min mand har ytret, at “du strikker jo ikke trøjer til mig mere” som svar på, hvorfor han dog bliver ved med at gå i dem, som jeg strikkede for 20 eller flere år siden. Godt så, jeg fandt en fin Drops-opskrift på nettet og fik den printet ud samt strikket ribkant. Så skulle jeg i gang med mønstret. Men helt ærligt, det ER mange år siden, at jeg har læst et kompliceret strikkemønster. Jeg måtte simpelthen skrive til hjælpetjenesten for at klage min nød. Jo, lød det kun få timer senere (fin service!), der var skam svaret på det samme spørgsmål inde i kommentartråden, men her kom svaret. Det viste sig, at jeg havde læst mønstret på en forkert måde. Det kan jo ske. Jeg var dog mere flov over, at jeg slet ikke havde tænkt på endsige observeret noget så moderne som en kommentartråd. Fik det tjekket – og der var 356 spørgsmål og svar på såvel dansk som svensk, spansk, hollandsk og engelsk. Der er mange garnentusiaster derude! Nedenfor ses de begyndende snoninger lidt tættere på.

Erstatning2