Sydtysk inspiration

Denne vinters frihed er bl.a. blevet brugt til at besøge vores søn, der er flyttet til München. En heftig køretur derned og retur, men den store sydtyske by ligger tæt på fantastiske bjerge, hvor man kan vandre og se smukke udsigter, hvor end man vender sig hen. Typisk mig kunne jeg også lige få et par væveinspirerende motiver med hjem.

FindersKeepers og en lærestreg

Jeg fik skabt en lillebitte stand til mine væverier, da jeg deltog i designmarkedet FindersKeepers på Godsbanen i Aarhus. Foto ovenfor er fra dag 1. På dag 2 ændrede jeg bagvæggen, så det kun var stofstykket/tørklædet til venstre, der blev hængende. Jeg var ikke tilfreds med, at det hele så forholdsvis hjemmelavet ud. Men sådan er det jo, jeg laver det hele selv, og jeg har et stykke vej, før helhedsindtrykket bliver mere professionelt.

Markedet blev en sjov, men langtfra givtig oplevelse. Jeg fik ikke engang dækket mine omkostninger til standleje. Men så ved jeg det – at sælge vævede ting skal ikke være et økonomisk grundlag for mit fremtidige virke.

Væveuddannelsen 3.0

Indimellem jobkaos og forberedelse til designmarked drog jeg til Skals for at deltage i det indledende modul til vævelaugets faguddannelse i skaftevævnings tredje år. Det blev som sædvanlig nogle hektiske, arbejdsomme dage. Denne gang lykkedes det mig dog at holde stressen nede og få vævet det, jeg skulle, inklusive prøven på foto ovenfor, en plaid til at folde ud. En brugbar metode til at væve bredere tekstiler end dem, ens væv egentlig kan rumme.

Billederne nedenfor viser nogle af de prøver fra hjemmearbejdet i det foregående modul, som vi altid viser til hinanden. Her er det halvdrejl og pletdrejl. Meget inspirerende at se, hvor forskellige prøver folk kommer med.

Frihed eller fattigdom

I efteråret blev min afdeling på Jyllands-Posten/Finans såkaldt virksomhedsoverdraget – det vil sige, at papiravisen fremover skal laves uden for JP-matriklen i Aarhus. Vi fik alle tilbud om at følge med over til det eksterne firma, men valgte frivillige fratrædelser i stedet. Så nu har jeg for første gang i knap 30 år – bortset fra barselsperioder – tid i nogle måneder til at tænke på, hvad der så skal ske. Jeg kan nok også nå at væve lidt 😉 Det kan jeg jo ikke leve af, det er vanskeligt nok blot at få materialeprisen dækket ved at sælge væverier. Men pyt, jeg vil prøve at nyde friheden, før jeg når ind i fattigdommen.

Jeg markerede overgangen ved bogstaveligt talt at gå ind i det nye liv. Fra mit hjem i Horsens til min mors i Brædstrup. Det skete ad en dejlig natursti, som bl.a. fører over Den Genfundne Bro ved Vestbirk. Masser af væveinspiration undervejs, indtil min telefon pga. kulden gik helt ned.

Irmgard og musik på vævning

Min datter Astrid Emilie Nørgaard dimitterede fra Rytmisk Musikkonservatorium i sommer og er nu debuteret med udgivelsen “Irmgard Irmgaard” – udgivelsen kan fortsat findes og downloades, hvor du normalt finder din musik – se også irmgaard.dk – Musikken er moderne klassisk med et twist, og numrene har titler som “The threads that connect us”, “The fabric we’re made of” og “Heirloom” (et fantastisk engelsk ord, der ud over at betyde “arvestykke” indeholder ordet “loom”, der jo betyder “væv”). Hun har nemlig hele vejen igennem været optaget af mine væverier, som hun forbinder med det at skabe musik. I forbindelse med udgivelsen i en pladebutik i København arrangerede hun en udstilling af en hel stribe af mine væverier. To store, ufærdige, som hænger bag hende på ovenstående foto – og mange små prøver og rester. Publikum til eventet kunne så købe adgang til at downloade musikken sammen med en lille, vævet stofprøve. Genial måde at skabe en fysisk “plade” på, når der nu ikke er en sådan 🙂

Badehåndklæder til salg

Det er altid en kæmpe tilfredsstillelse at klippe væven ned og se, hvor mange stykker tekstil det blev til undervejs. Nu kan jeg også tilføje personlige navnemærker og hjemmevævede bånd til produkterne, i dette tilfælde ni badehåndklæder. Tynde og lette, velegnede til rejsebrug og stranden. Mål ca. 70 x 170 cm, men krymper jo i vask. De er til salg, koster 900 kr. stykket. Og så tænker du, det er godt nok meget for et håndklæde. Men det er 100 pct. håndlavet og helt unikt.

Klostermølle for evigt

I nærheden af Silkeborg ligger Klostermølle, som vi udforskede tidligere i år sammen med vores svoger og svigerinde. Der er en hel stribe vandreruter i området, og vi fik os bevæget op på Sukkertoppen. Selve Klostermølle er en gammel papirfabrik, blandt andet. Men også et kulturminde, som nogle forsøger at få bevaret. Det er i hvert fald et specielt sted med væveinspiration, også på en regntung sommerdag.

Svenske drømme

Et sug i maven over alle de smukke scenerier, vi oplevede på vores sommerferie i Sverige. Den største oplevelse var for første gang nogensinde at have en dag i den stockholmske skærgård, hvor vores yngste datters svenske kæreste har familiesommerhus. Fantastisk at opleve, komplet med afhentning i speedbåd, picnic på en ø, tordenskylle, badstue og godt selskab. Herover blot et enkelt sceneri fra den dag, herunder en stribe fotos med diverse svensk væveinspiration (selvfølgelig).