Uldtæppe, andet forsøg

Et af mine første væveprojekter i sin tid var et lille uldtæppe til min yngste datters værelse. Hun er flyttet hjemmefra medbringende tæppet, og jeg tænkte – det må kunne lade sig gøre at væve et nyt, nu er jeg jo så meget mere erfaren, mon ikke det kan lade sig gøre at få den f… trendtråd mindre synlig? Men nej, jeg bryder mig heller ikke om resultatet af dette arbejde, trenden titter igen frem som et konstant, hvidt dryp. Æv. Men færdigt blev det dog, vævet på samme trend som de to kludeløbere. Jeg har brugt Nialin til kanten, som jeg efterfølgende sømmer op. Frynser har ikke noget at gøre på et gulvtæppe, efter min mening.

GemGem

Kludetæpper undervejs

I vintermørket har jeg siddet og vævet tæpper, lidt skæve pga. to forskellige typer garn i trenden, men alligevel er det endt med et hæderligt resultet. Det føles godt at få ryddet lidt ud i kluderesterne, omend jeg stadig har en del på lager. Det er ikke sååå spændende at væve kludetæpper 😉

GemGem

Astrids trøje – uden noder

Den musikalske yngstedatter skulle også have en mønstertrøje fra mors hånd i julegave. Jeg eksperimenterede lidt med ternet papir og tanken om at inkorporere ensfarvede noder som baggrund for den stribeeffekt, der er i Marianne Isager-modellen (som hedder Pacific, men jeg har modereret den lidt). Men det gik ikke, jeg for vild i at tælle hhv. baggrunds- og nodemasker. Så trøjen endte med at blive fuldstændig enkel – og ret flot, når jeg selv skal sige det. Jeg var især glad for, at hun accepterede mit farvevalg, som jeg (igen) var stærkt i tvivl om. Nu har jeg sagt til de to unge damer, at næste gang, jeg skal strikke til dem, må de hellere vælge mønster og farver på forhånd. 

GemGem